אלו שמגיעים לגיל פרישה (67 לגברים, 62 לנשים), זכאים לבצע הליך בשם “קיבוע זכויות”. תפקידו של ההליך הזה הוא לקבוע אילו הטבות ופטורים מגיעים לאלו שהגיע לגיל פרישה. ההטבות האלו חלות על הכספים השונים שצברו הפורשים, לרבות קופות גמל, חיסכון פנסיוני, כספי פיצויים, ועוד. בהליך הזה יהיה עליכם להחליט אילו סכומים יחולקו בדמות קצבה חודשית, ואילו כספים ניתן למשוך כסכום חד פעמי. הדבר החשוב ביותר בקיבוע זכויות הוא קבלת החלטות נכונה; לאחר שבוחרים את חלוקת הכספים שנצברו לאורך השנים ומנתבים אותם בהתאם להחלטות, לא ניתן לבצע שינויים בבחירה.
אז איך מתבצע קיבוע זכויות?
קיבוע זכויות מתבצע באמצעות מילוי טופס 161ד, ואם עושים את ההחלטות הנכונות, ניתן לחסוך כסף רב. קיבוע נכון של זכויותיכם יאפשר לכם ליהנות מפטור ממס הכנסה, וללא קיבוע זכויות, אתם תיאלצו לשלם מס בשיעורים גבוהים יותר על חשבון קצבת הזקנה שלכם. ההליך נכנס לתוקף בשנת 2012, והוא מעניק “סל פטור” לתושבי ישראל שמגיעים לגיל פרישה ומקבלים פנסיה.
לאחר שאתם מקבלים את ההחלטות, יש להגיש את טופס 161 ד׳ לרשויות המס כדי לקבל את אישורן. כדי לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר, חשוב להתייעץ עם מומחים בתחום מימוש הזכויות בפרישה. מיצוי הטבות המס שמגיעות לכם במסגרת קיבוע זכויות יכולה להגיע למאות אלפי שקלים, וזה חשוב לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר לעתידכם, בייחוד לאור העובדה שמדובר בהליך שאינו הפיך (לאחר אישור רשויות המס).
התיקון מעניק פטורים שונים מהקצבה המזכה לגברים או נשים שהגיעו לגיל פרישה או למי שסובל מנכות המוכרת לרשויות ובהתאם לשיעור הרלוונטי מומלץ להתייעץ עם מומחה בנושא.
תוצרת הארץ 3 ,פתח תקווה .
בניין T קומה 8 , בסר סיטי
Build & designed with ♥ by studio81 | אירוח שרתים Digital Solutions